Известие

Collapse
No announcement yet.

Страх ме е вече да питам...ама все пак...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Страх ме е вече да питам...ама все пак...

...ме интересува откъде да си купя амортесъор за задния капак и има ли нещо специфично по демонтажа му?

Да уточня : При "Италиянеца" има САМО ЛЯВ ФАР за GTV...абсолютно нищо друго.
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
    ...ме интересува откъде да си купя амортесъор за задния капак и има ли нещо специфично по демонтажа му?

То там никога нищо няма и имат ляв,защото не си уточнил какъв търсиш...ако беше питал:-"Имате ли ляв фар"?-"Не,имаме десен"!!! Винаги имат обратното на това което се търси(ако изобщо имат)
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Амортисьорите на задния капак са различни. Десния е малко по-къс от левия. Много трудно се намират. Тук в Бургас успях да си намеря по веригите само ляв. Цената му е около 25-28 лв.
      Понеже стария ми ляв беше сравнително добре, сега съм с 2 леви и пантите на багажника се удрят в купето, като го отвориш докрай. Издирване на нов десен амортисьор продължава...
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
        Амортисьорите на задния капак са различни. Десния е малко по-къс от левия. Много трудно се намират. Тук в Бургас успях да си намеря по веригите само ляв. Цената му е около 25-28 лв.
        Понеже стария ми ляв беше сравнително добре, сега съм с 2 леви и пантите на багажника се удрят в купето, като го отвориш докрай. Издирване на нов десен амортисьор продължава...
        Е са вече разбрах че са два , щото при мене е един , другия вероятно е напуснал колата.

А да си сложа от нещо друго , като ги гледам да са еднакви на дължина?

И трудно ли се сменяват?
        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Прясна обява за 2 ГТВ-та на части - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...722&f1=details
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

по епер излиза че е с 1 само. отиваш в магазина и търсиш какъв да е със същото захващане и еднакви размери - напълно прибран и напълно отворен. нови са 20 лева, а разликата с употребяван е огромна.
            точка

Comment

Два са , ама не ми стана ясно , как се сваля облегалката на задната седалка , щото мисля че ще трябва за да се откачат от вътре?
              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Не се сваля седалката. Свалят се като махнеш кората над резевната гума (тази, която скрива акумулатора). Откъм панките на капака се свалят лесно - с рязък удар с юмрук. От вътрешната страна обаче е трудно. Аз ползвам гайчено ключе 10-11-12 като опора и извъртам амортисьора така, че да си излезе от ябълката. Става без усилия и с малко псуване
                Десния е с около 20-30мм по-къс от левия. Като купуваш заместители задължително съобрази и силата им (пише я на амортисьора в Нютони).

---------- Post added at 10:25 ---------- Previous post was at 10:24 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                Прясна обява за 2 ГТВ-та на части - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...722&f1=details
                Живко, страх ме е да купувам такива амортисьори на старо, защото ще си имам 4 стари
                Разликата между моите оригиналните (уж работещи и стегнати) и новия ляв, който си намерих е огромна. По табелка силата им е еднаква.
                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

От "пунто" и "браво" горе-долу стават (пак има един удар на капака като се отвори докрай, но не е болка за умиране... По-добре отколкото да ти падне на главата докато ровиш в задната жабка...

Comment

Мерси за инфото колега .

Ходих днес там , Перник - кв "Църква" (Даскалово) , хората там наистина имат ВСИЧКО за италиянски коли...или поне всичко.

Купих огледало , каре и един кабел за 100лв..
                    Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 20:03.
                    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Мерси за инфото колега .

Ходих днес там , Перник - кв "Църква" (Даскалово) , хората там наистина имат ВСИЧКО за италиянски коли...или поне всичко.

Купих огледало , каре и един кабел за 100лв..
                      За нищо важното е че се е свършила работата
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Живко, страх ме е да купувам такива амортисьори на старо, защото ще си имам 4 стари
                        Разликата между моите оригиналните (уж работещи и стегнати) и новия ляв, който си намерих е огромна. По табелка силата им е еднаква.
                        Имаш лично за нови, та да ме споменаваш с хубаво
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Имаш лично за нови, та да ме споменаваш с хубаво

Е , дай и аз да те споменавам с хубаво?
                          Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Е , дай и аз да те споменавам с хубаво?
                            Айде имаш лично
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Айде като си почнал прати и на мен
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                              X